×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

ویژه های خبری

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳
شعار امروز ما عدالت ارتباطی برای همه است/ توسعه ارتباطات روستایی سیستان و بلوچستان، نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی

به گزارش تجارت گردان به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی در نهمین روز سفر ده روزه خود به استان سیستان و بلوچستان در جلسه هماهنگی بین دستگاهی با حضور  موهبتی، استاندار، مدیران اجرایی استان و نمایندگان اپراتورها گفت: در سیستان و بلوچستان سه هزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که ۷۳ درصد به نحوی به شبکه ارتباطی متصل هستند و حدود ۲۷ درصد روستاهای استان متصل نیستند.

وی افزود: بر اساس آمار وزارت آموزش و پرورش، چیزی حدود ۱۰۰ هزار دانش‌آموزان استان به دلیل عدم دسترسی به شبکه ارتباطی محروم از تحصیل هستند. این تعداد ۱۲.۵ درصد آمار دانش آموزان استان می‌شود. این اتفاق به هیج‌وجه قابل قبول نیست. بماند که در روستاهای استان خانه های بهداشتی هست که متصل نیستند.

وزیر ارتباطات ادامه داد: برای رفع محرومیت زدایی حوزه ارتباطات استان طی ۹ روز، برنامه عملیاتی را استخراج کردیم. بر اساس این برنامه یک خط قرمز برای تکمیل و نهایی کردن پروژه تعیین کردیم که این خط قرمز پایان اردیبهشت است.

وی با بیان اینکه ما متعهد به دسترسی تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان تا پایان اردیبهشت هستیم گفت: برنامه عملیاتی خودمان را در سه فاز لحاظ کرده‌ایم. فاز یک و دو خیلی نیاز به هماهنگی‌های بین دستگاهی ندارد. در فاز یک ۲۹۴ روستا و در فاز دو ۳۸۵ روستا متصل خواهند شد. اما تحقق فاز ۳ که ۸۰۸ روستا قرار است متصل شوند نیازمند همکاری‌ها و هماهنگی‌های بین‌ دستگاهی هستیم.

آذری جهرمی افزود: برای احداث سایت‌های جدید به طور مثال نیازمند زمین هستیم که باید سازمان محیط زیست یا منابع طبیعی مجوزهای لازم را صادر کنند. برای دسترسی به این مناطق هم نیازمند جاده هستیم که باید اداره راهداری وارد عمل شود و یا برای فعال شدن این سایت‌ها نیازمند برق هستیم که باید اداره برق همکاری کند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: از سوی دیگر در برخی شهرهای استان هم برای احداث سایت‌های جدید و تقویت پوشش ارتباطی با کاهش سرعت مواجه‌ شده‌ایم که دلیلش هم معطل ماندن صدور مجوزها در شهرداری‌هاست.

وی تاکید کرد: بنابراین برای اینکه بتوانیم تمامی روستاهای استان را تا زمان تعیین شده به شبکه ارتباطی متصل کنیم نیازمند یک همت و هماهنگی‌ها همه‌جانبه و کار جمعی هستیم.

آذری جهرمی ادامه داد: زمان پایان فاز دو پروژه ۲۰ اسفند است و از این تاریخ باید خروجی‌های فاز سه آماده شود به این معنا که باید جلسات هماهنگی بین دستگاهی را از همین فردا آغاز کنیم.

وی تصریح کرد: خروجی پروژه ما روستاهای متصل هستند؛ زمانی که مردم بتوانند سرویس دریافت کنند. من از همه مدیران استانی درخواست دارم این پروژه را  یک “سوپر پروژه” به عنوان نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی از استان سیستان و بلوچستان ببینیم.

آذری جهرمی تاکید کرد: اگر این پروژه با هماهنگی‌ها بین‌دستگاهی موفق شود می‌توانیم آن را نمونه‌ای برای محرومیت‌زدایی در سایر حوزه‌ها در نظر بگیریم.

وزیر ارتباطات در ادامه خطاب به مدیران استانی گفت: من از همه دوستان و مدیران استانی از صمیم قلب می‌خواهم که این پروژه را پروژه خودشان بدانند و احساس کنند تک تک بچه‌هایی که در این روستاها هستند و از دسترسی به شبکه ارتباطی محروم هستند بچه‌ های خودشان هستند.

وی افزود: ضمن اینکه اگر این پروژه تکمیل شود تمام دستگاه‌های استان از مواهب آن برخوردار می‌شود. اگر پوشش جاده‌ای ۸۰۰ کیلومتری تکمیل شود اورژانس، راهداری، نیروی انتظامی و… کارشان راحت می‌شود و شاخص‌های کل استان بالا می‌رود. اگر شبکه ارتباطات تکمیل شود شرایط برای اداره آب، برق و گاز هم برای تکمیل زیرساخت‌های خودشان تسهیل می‌شود. بنابراین از ثمرات این پروژه همه دستگاه‌های استان بهره‌مند خواهند شد.

آذری جهرمی در خاتمه گفت: فردا که ما استان را ترک می‌کنیم کار را به یکی از معاون‌های خودمان تحویل می‌دهیم و تا پایان پروژه هر هفته یکی از معاونان وزارت ارتباطات در استان حضور خواهد داشت تا کار به نحو مطلوب به سرانجام برسد.

در ادامه این جلسه نماینده اپراتورها نیازهای خود از دستگاه‌های اجرایی را مطرح کردند و ضمن توافق برای تشکیل کارگروهای هماهنگی‌های بین دستگاهی، مدیران اجرایی استان سیستان و بلوچستان برای تسهیل پروژه محرومیت زدایی ارتباطات استان‌، قول‌ مساعد همکاری را دادند.

پس از این جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مرکز بازسازی خودروهای سنگین اداره راهداری استان سیستان و بلوچستان بازدید کرد. بخش عمده پروژه طرح توسعه ارتباطات روستایی در استان سیستان و بلوچستان در مناطق کوهستانی است که احداث جاده از اولویت‌های زیر ساخت این پروژه محسوب می شود.

آذری جهرمی در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان با حضور استاندار، فرمانداران و مدیران اجرایی استان نیز با تاکید بر اینکه هدف از ماموریت ائمه چیزی جز برقراری عدل و قسط نبوده است گفت: طبیعتا حکومت ها هم باید حقوقی را به مساوات و عدل برای مردم فراهم کنند که این مسئله به صراحت در قانون اساسی آمده است.

وی افزود: اگر در همه نقاط کشور این حقوق به صورت متوازن توزیع شود عدالت اجتماعی برقرار می شود و حکومتی موفق و مطلوب خواهد بود که بتواند عدالت اجتماعی را در جامعه تحقق بخشد. اگر در هر جایی عدم توازن و توزیع نابرابر شکل بگیرد عدالت از بین می رود.

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه عدالت مولفه های مختلفی دارد گفت: امکان آموزش برای همه یکی از مولفه های عدالت است. آن کودک و نوجوانی که در روستاهای دور افتاده سیستان و بلوچستان زندگی می کند هیچ فرقی با کودکی که در مناطق برخودار زندگی می کند ندارد. این وظیفه ماست که شرایط برابر تحصیل را برای همه دانش آموزان فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ارتباطات و دسترسی مردم به آن هم امروز به عنوان حق الناس مطرح می شود گفت: امروز در عصر ارتباطات و البته در شرایط همه گیری کرونا، فرایند تبدیل شدن ارتباطات به عنوان یک حق طبیعی شهروندان در نقاط مختلف کشور تسهیل شده است. چرا که ارتباطات بستر آموزش، بستر تجارت و همچنین بستر بهداشت و درمان است.

وی افزود: برخی عادت دارند با استخراج یک تصویر از فضای مجازی آن را به کل این فضا تعمیم دهند و به طور کلی آن را زیر سوال ببرند. بنابراین ارتباطات را می شود با دو نگاه مورد توجه قرار داد، یکی اینکه ارتباطات را بستر پیشرفت بدانیم یا اینکه آن را مضر و مخرب قلمداد کنیم.

آذری جهرمی با بیان اینکه نمی توانیم دوگانه امنیت و پیشرفت در کشور درست کنیم گفت: امنیت زمانی محقق می شود که ما پیشرفت کنیم. در فضای مجازی همانند دنیای حقیقی ممکن است نواقصی وجود داشته باشد اما واقعیت این است که امروزه در ساحت فضای مجازی امکان رشد و پیشرفت وجود دارد.  

وی افزود: از ابتدای این دولت تلاش کردیم که دسترسی به شبکه ارتباطی را به صورت عادلانه برای مردم فراهم کنیم. یکی از شعارهای اصلی ما عدالت ارتباطی بود. بعد از اینکه ارتباطات در کل شهرهای کشور برقرار شد بحث توسعه ارتباطات روستایی را به طور جدی دنبال کردیم.

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه مطابق قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات موظف است تا پایان برنامه، ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ارتباطی متصل کند گفت: در استان سیستان و بلوچستان، سه هزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار داریم که ۷۳ درصد به نحوی به شبکه ارتباطی متصل هستند و حدود ۲۷ درصد روستاهای استان متصل نیستند.

وی افزود: امروز ۲۵۰۰ روستای استان به شبکه ارتباطی متصل هستند. از آمار باقی مانده ۱۲۰۰ روستا را باید متصل کنیم. ما برنامه ریزی کرده بودیم که تا پایان سال تمامی این روستاها را به شبکه ارتباطی متصل کنیم اما با توجه به بزرگی استان و شرایط کرونا قطعا با روند فعلی نمی توانستیم این تعداد روستا را متصل کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: این پروژه اعتبار قابل توجه ای نیاز داشت. با آقای رئیس جمهور در این باره صحبت کردم. ایشان با توجه به علاقه ای که به مردم استان دارند فرمودند هر کاری که لازم است انجام دهید و به آقای نوبخت دستور دادند که این موضوع ضروت دارد و باید انجام شود و خوشبختانه اعتبارات لازم تامین شد.

وی تصریح کرد: بر این اساس ما یک کارگروه ویژه ای را تشکیل دادیم و پروژه را به صورت ملی پیش بردیم و برای تک تک این ۱۲۰۰ روستا کد پروژه تعریف و یک برنامه عملیاتی در سه فاز تعریف کردیم. در فاز یک حدود ۲۱۹ روستا تا پایان دی ماه متصل خواهند شد. طی چهار، پنج روز اخیر ۱۲ سایت روشن و ۳۵ روستا به شبکه ارتباطی متصل شده اند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه وظیفه ما برنامه ریزی و تامین منابع است و در این پروژه زحمت بیشتر را جوانان و اپراتورهای ارتباطی می کشند گفت: من فردا به تهران برمی گردم اما تا پایان پروژه هر هفته یکی از مدیران وزارت ارتباطات در استان حضور خواهد داشت تا مدیریت پروژه را برعهده بگیرد و وعده ای که به مردم استان داده ایم محقق شود چرا که معتقدیم که وعده های بی سرانجام آفت بزرگی برای کشور است و باعث به وجود آمدن بی اعتمادی می شود.

وی افزود: تاثیر تحقق این پروژه و اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان سیستان و بلوچستان، بهره مندی تمامی دانش آموزان استان از امکان تحصیل مجازی است. در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار دانش آموز استان یعنی حدود ۱۲.۵ درصد دانش آموزان استان به دلیل عدم دسترسی به شبکه ارتباطی محروم از تحصیل هستند. ما چه می دانیم؟ شاید یکی از این دانش آموزان تبدیل به مریم میرزاخانی دیگری برای کشور شود.

وزیر ارتباطات در خاتمه گفت: این کار بزرگ را قطعا به تنهایی نمی توانیم به سرانجام برسانیم اگر دستگاه های اجرایی همکاری لازم را نکنند این برنامه با تاخیر مواجه خواهد شد؛ هر چند دل ما قرص است چرا که امروز مدیران اجرایی استان برای همکاری اعلام آمادگی کردند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.